Gammern har ordet
Noen personlige ord fra en ildsjel
Jeg ser treneren til Nornen står frem på hjemmesiden deres, og forteller om tapet mot Sunde. Jeg syns også vi skal være flinke til å stå frem for laget og omverden, og skrive litt om hva vi vil og hvordan vi skal oppnå det. Jeg tar meg derfor den frihet til å fortelle litt om hva jeg syns…

Jeg vil at Nidaros herrer skal klare opprykk og å etablere seg i eliteserien. Det er mitt egoistiske mål, og jeg er avhengig av at det finns spillere, trenere, rekruttering og støtteapparat som jobber med det samme målet.

Det innebærer at vi må være en mer proff klubb enn det vi har vært før. Det innebærer at vi må lære av alle de erfaringene og feilene vi har gjort, ta i bruk alle sin kompetanse, og gjøre synlige grep som viser at vi jobber med løsningene.

Jeg har i høst slitt med å finne min rolle i dette. Laget er bedre enn noensinne, men jeg syns ikke vi har tatt godt nok hånd om alt det andre som skal til. Og det er ikke én eller to personer sin feil, det er hele laget og klubben sitt ansvar.

Det har fått meg til å tenke. Er det ikke nok engasjement i klubben? Aldri i livet – jeg vet vi er en haug engasjerte mennesker! Er det ikke klima for kommunikasjon og deltakelse? Eller tør vi ikke stå frem? Er det ikke god nok teambuilding i laget til at vi kjenner hverandre godt nok, og tør å stikke oss frem og ta ansvar? Eller får vi ikke nok positiv feedback og oppfording til å delta?

Min erfaring er at det alltid en halvpart på laget som enten bare tenker på seg selv, eller prioriterer jobb, skole, familie og andre ting. Det er én gruppe som gjør en viss innsats, men som ikke trekker særlig lass. Og til slutt er det en gruppe ildsjeler som driver klubben fremover. Er vi blitt for mange av den første typen i klubben? Nei, det tror jeg ikke! Men det er motivasjon som styrer dette, så vi må spørre oss om vi mangler motivasjon?

Vel, jeg har manglet motivasjon i høst. Som eldstemann merker jeg unektelig formkurven dale, og jeg kan ikke lenger si å ha mål om å spille på 1.laget. Det er dere andre så altfor gode til :) Jeg vil bidra på beste måte for 1.laget, men det blir ikke som spiller. Hva kan jeg gjøre da? Hvordan skal jeg bidra best?

Med for dårlig form, lite overskudd og senkede personlige ambisjoner, så føles det feil å trene med 1.laget når jeg ikke har det som skal til. Det beste for 1.laget, er at alle på trening holder høyt nivå og har høy motivasjon, og at de sammen kan heve hverandre enda høyere. Hvis jeg og for mange andre deltar, så trekker vi de beste ned, og da ødelegger jeg mitt egoistiske mål om at Nidaros skal rykke opp.

Men det er jo artig å spille! Og det er på H1/H2 jeg har mine kamerater, og det er i 1.divisjon det er artig å spille. Og på gode dager syns jeg at jeg holder godt følge, og absolutt har noe å gi i 1.div. Det er på banen man har de største opplevelsene, så jeg vil ikke slutte å trene. Men kan jeg i tillegg bidra på andre måter for 1.laget?

Til å begynne med sa jeg at vi må utvikle oss, lære av erfaringene og ta i bruk alles kompetanse. På trening i går sa jeg at vi bør ha spillerutvalg/tillitsvalgt på laget, som skal ha som ansvar å plukke opp signaler fra spillerne og sørge for at de blir formidlet. Og lagledelsen har også informasjon som må formidles til spillerne. Vi bør jevnlig ha spillermøter der vi kan bruke mer tid på spilleteori enn hva vi får til på kamp og trening, og hvor vi kan ta opp gode forslag og misnøye. Alle skal kunne få bidra, så lenge vi gjør det sakelig og vennskapelig. Og vi må lage gode møter, slik at folk ønsker å delta og føler de får utbytte av dem.

Siden vi har to lag H1 og H2, samt at noen er gamle og noen er yngre, så bør det nok være to personer som fyller denne rollen. Jeg vil gjerne være den ene (…helst den som er ung og spiller på H1 ;).

For at jeg skal bli motivert til dette, vil jeg ha tilbakemelding på at laget er enige i at denne rollen trengs, og om jeg kan passe inn.

Videre bør vi også ha en tillitsvalgt fra H3, som kan representere de yngste spillerne og knytte de nærmere seniorlaget - om ikke lenge spiller de der de også kanskje…


Ja, så holdt jeg på å glemme det - vi ønsker alle at du hadde blitt hos oss Magnus :)
Jan Benestad - 22.11.2006
Velkommen til våre nettsider
Har DU lyst til å spille innebandy?
Nidaros IBK har guttelag, jentelag, juniorlag og seniorlag.
Klikk her for mer informasjon.

Våre sponsorer

Exel

Mercur, tøff inni, tøff utenpå

Unicon AS

Bygger'n, du kan stole på fagfolk

Bosch, Invented for lifre

SpareBank 1 Midt Norge

Neste kamper

Neste treninger

Stiftet 22.april 1992
Nidaros IBK
c/o Terje Nervik
Nygårdsv 1c
7037 Trondheim

nidaros@nibk.com

Konto: 0540.08.80664
Org.nr: 983 876 889

Cabo Sport
Her får vi kjøpt treningsdrakten til klubben (550 kr), og får i tillegg gode priser på køller og annet utstyr.
Kart - Webside

www.nibk.com